Sayfa yükleniyor

Sosyal Yardımlar

1005 sayılı 5774 sayılı 2022 sayılı Kanunlar ile Bakanlar Kurulunun 08/01/2002 Tarih ve 2002/3654 Sayılı kararı ile Özel hak sahibi olan abonelere meskenlere ait su bedelinin %50 si oranında indirim yapılır.

Çanakkale Belediyesi, kentliye yaşamının her alanında kolaylık sağlayacak farklı projeler ile hizmet üretmeye devam ediyor. Bunlardan en yenisi olan ve kentimizde bulunan doğum yapan ( 0-6 ay ) kadınlara yönelik hazırlanan “Hoş geldin Bebek Paketi” projesi, hayata geçti.

Yeni doğum yapan kadınların faydalanabileceği Hoş geldin Bebek Paketi; bebek şampuanı, bebek havlusu, zıbın takımı (tulum, önlük, şapka, çorap, uzun kollu çıtçıtlı body), penye battaniye, içeriyor.

Paketten faydalanmak için bebeğin nüfusa kayıtlı olması şartıyla Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

(Paketten faydalanacak aile Çanakkale Belediyesi merkez ve mücavir alanda ikamet etmelidir.)

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü

444 17 17 – 1125/1126

Askerlik hizmetini yapmak üzere birliklerine tertip edilen mehmetçiklerimize askerlik dönemleri boyunca ihtiyaç duyacakları temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ‘’Asker Paketi’’ yardım hizmeti sunulmaktadır.

Asker Paketimiz; Çamaşır yıkama filesi, traş köpüğü, traş bıçağı, kolonya, diş fırçası, diş fırçası kabı, diş macunu, askı, yüz havlusu, boxer, tişört, çorap, şampuan, traş çantası, banyo süngeri, bot boyası, pudra, cüzdan, tırnak makası, ıslak mendil, bot kilidi, dolap kilidi, dikiş setini içeriyor.


MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Askerlik Sevk Belgesi

2. İkametgah adresinin Nüfus Kayıt Sisteminde Çanakkale ili merkezi veya mücavir alan sınırları içerisinde olması (İkametgah adres sorgulaması kurumumuz tarafından yapılabilmektedir)


Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü

444 17 17 – 1125/1126

Çanakkale Belediyesi'nin hizmetlerinden biri olan Çamaşır Merkezi, başta öğrenciler olmak üzere, gündelik yaşamlarında çamaşır yıkama olanağı bulamayan kentlilerimize yönelik hazırlanan hizmettir. Çamaşır Merkezi kullanımı için İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Mahalle Muhtarlıklarının yönlendireceği ve evlerinde ya da kaldıkları mekanlarda yapılan tespitler neticesinde kişilerin başvuruları onaylanacaktır.

Adres: İsmetpaşa mahallesi Demircioğlu caddesi no:130 C/6 Merkez/ÇANAKKALE

Tel: 2181229

Çalışma Gün ve Saatleri : Hafta İçi Hergün 09:00 / 18:00

Eğitime Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik  öğrenim dönemi boyunca gerçekleştirilen nakdi yardımları kapsamaktadır.
Uygulamada Sosyal Hizmet Ve Yardım Yönetmeliğesasları geçerlidir.

Yardımlar, T.C Başbakanlık Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla farklı çalışmalara imza atan Çanakkale Belediyesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü ve engelli bireylerin yaşamlarına kolaylık sağlamak, ihtiyaçlarını karşılanmasında yardımcı olmak ve destek sunmak amacıyla “Evde Hizmet ve Bakım Projesi”ni hayata geçirmiştir.

Evde Hizmet ve Bakım Projesi kapsamında; ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın ve engelli bireylerimizin tüm kişisel bakımları (saç-sakal tıraşı) yapılmaktadır.Huzurlu ve sağlıklı bir ev ortamında yaşama imkânı sağlamak amacıyla ev temizliklerini yaparak yaşam kalitelerini yükseltilmektedir. “Evde Hizmet ve Bakım Projesi” sunumundan ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üzeri kentlilerimiz ile hayatını başkasının yardımı olmadan devam ettiremeyecek engelli hemşehrilerimiz yararlanabilecektir. 

 TEMİZLİK GÜNLERİ: Hafta İçi Her gün ( 09.00 - 17.00 saatleri arası )

BERBER HİZMETİ: Perşembe günleri ( Ayda bir )


Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü

444 17 17 – 1125/1126

Kentimizde dayanışma ve katılımı sağlamak, insan ilişkilerini geliştirmek amacıyla özellikle sosyal hizmet etkinliklerinde gönüllü kadın ve gençlerle hareket edilmektedir. Bu kapsamda Çanakkale Belediyesi'nce Kent Gönüllülerine tahsis edilen gönüllü ofisinde yardımlara ilişkin hizmetler yürütülmektedir. Ayrıca ramazan ayı sıcak yemek yardım çalışmalarında, Altın Yıllar Yaşam Merkezimizde, Taziye ziyaretlerimizde ve Yaşlılara Evde Hizmet ve Bakım Projesinde gönüllülerimiz Belediyemiz ile birlikte çalışmalar yürütmektedir. Kent Gönüllüsü olmak için Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne 1 adet vesikalık fotoğrafla başvuruda bulunabilirsiniz.
Uygulamada İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği geçerlidir.

Kentimizde iş, gezi, alışveriş vs nedenlerle şehir içerisinde bulunmak durumunda olan ebeveynler ile temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yanlarında olan minik kentlilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla ‘’Bebek Bakım ve Emzirme Kabin’’ hizmeti sunulmaktadır. Kişiye özel şifre oluşturularak kabin kartı teslim edilmektedir.


MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Bebeğin Nüfusa Kaydının yapılmış olması (Nüfus Kayıt sorgulama işlemi kurumumuz tarafından yapılabilmektedir)

2. İkametgah adresinin Nüfus Kayıt Sisteminde Çanakkale ili merkezi veya mücavir alan sınırları içerisinde olması (İkametgah adres sorgulaması kurumumuz tarafından yapılabilmektedir)


Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü

444 17 17 – 1125/1126

İlerlemiş yaşları, maddi yetersizlikleri ve yardıma muhtaç sağlık sorunları gibi nedenlerle temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve kurumumuza talepte bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza her gün ikamet adreslerinde sıcak yemek dağıtım hizmeti sunulmaktadır.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü

444 17 17 –1125/ 1126

HALK KART

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile yoksulluk içerisinde olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişilere ve ailelere yönelik aylık olarak gıda alışverişlerine destek vermek amaçlı uygulanan projedir.

MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Nüfus Cüzdanı

2. İkametgah adresinin Nüfus Kayıt Sisteminde Çanakkale ili merkezi veya mücavir alan sınırları içerisinde olması (İkametgah Belgesi ve Nüfus Kayıt Örneği kurumumuz tarafından verilmektedir.)

3. Matbu Form (Kurumdan temin edilecektir. Aile, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfına, Çanakkale Belediyesi Emlak ve Çevre Temizlik Şefliğine’ne onaylatılacaktır.)


Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü

444 17 17 – 1125/1126


Uygulamada Yönetmelik esasları geçerlidir.

Eğitime Destek Programı kapsamında kentte eğitim - öğretim faaliyetlerinde bulunan özel eğitim sınıfı öğrencilerinin okullarına ve sosyal, kültürel, sportif aktivite alanlarına ulaşımları ile öğle yemeği yardımlarını kapsamaktadır.
Yardımlar okular tarafından resmi olarak bildirilen engelli öğrencilere yönelik yapılmaktadır.



Eğitime Destek Programı kapsamında kentte öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik gerçekleştirilen öğle yemeği yardımlarını kapsamaktadır.
Yardımlar okular tarafından resmi olarak bildirilen ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yapılmaktadır.

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi kentlinin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik gerçekleştirilen sıcak yemek ve erzak yardımlarını kapsamaktadır.
Mahalle muhtarlıkları tarafından resmi olarak bildirilen ihtiyaç sahibi kentlilere yönelik komisyonca gerekli incelemeler gerçekleştirildikten sonra yapılmaktadır.



Yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak, yoksulluğun azalması, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmak adına geliştirilen “Sosyal Market" projesi bir toplumsal dönüşüm projesidir.
Kent içerisinde ihtiyacından fazla, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikte olan veya kullanılmamış ayni yardıma elverişli eşyalara sahip kişilerden bu eşyaların toplanması, kullanılabilir hale getirilmesi ve kent içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacını taşımaktadır.

ADRES: Cevatpaşa Mahallesi Pirireis Caddesi No: 65/1


TELEFON: 2178915

Askerlik hizmetini yapmakta olan Mehmetçiklerimizin hizmetleri sürecinde muhtaç durumda bulunan ailelerine 4109 Sayılı Kanun kapsamında nakdi yardım yapılmaktadır.


MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Askerlik Belgesi (Askerlik Şubesinden alınacak)

2. Kurumdan Temin Edilecek Başvuru Dilekçesi

Yukarıda yazılı belgelerle birlikte kurumumuz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne başvurulmak suretiyle işlemler başlatılabilmektedir.


Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü

444 17 17 – 1125/1126