GAZİMAĞUSA / K.K.T.C.

Kardeş Kentimiz Gazimağusa

Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 40.920 nüfusa sahip 997,4 km² yüzölçüme sahip bir liman kentidir. Gazimağusa, Akdeniz'in en fazla güçlendirilmiş limanlarından biridir. Yakındoğu ile Avrupa arasında bir basamak oluşturmaktadır.

Kardeşlik Bilgileri

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter arasında geçmişten gelen tanışıklıkları ve kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde karşılıklı ziyaretler sayesinde, Gazimağusa’da Çanakkale isminde şehitliğin, mahallenin, ortaokulun ve spor Kulübü’nün bulunmasından dolayı zamanla iki şehir arasında çok güçlü bağlar oluştu.

Nisan 2016’de kardeş kent olunması yönünde meclis kararı alınmış ve 25.12.2019 tarihinde iki kent arasındaki Kardeş Kent ilişkileri resmileştirilmiştir.