Genel Duyurular

İnşaat Kazıları Güvenliği ve Alınacak Önlemler Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün koordinesinde Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, Jeoloji, Jeofizik ve İnşaat Mühendisleri Odaları üyeleri, yapı denetim firmaları yetkilileri ile mimarlara inşaat kazıları güvenliği ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 31.08.2018 tarihinde yayınlanan Kazı Güvenliği ve Alınacak Önlemler konusunda Kazı Çukurlarının Desteklenmesi İle İlgili Uyulacak Esaslar konusundaki genelge kapsamında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Sadık Öztoprak tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Çanakkale’de inşaat kazılarının diğer yapı ve binalara zarar vermeden en uygun nasıl kazılması gerektiği ve hangi tip güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği konularına değinildi. Toplantı sırasında konu ile ilgili mühendisler tarafından sorulan sorulara Doç. Dr. Sadık Öztoprak, resim, şekil, örnek ve mevcut uygulamalar ile detaylı olarak açıklamalarda bulundu.