Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Her duyduğumuzda göğsümüzü kabartan, milli duygularımızı pekiştiren İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz.

Geçtiğimiz yüzyılda ülkemizin içinde bulunduğu ve koşulları çok ağır olan milli mücadele yıllarında Mehmetçik'in kahramanlığını, Türk milletinin yurtseverliğini, egemenlik ve bağımsızlık mücadelesini, inancı, umudu, yeniden ayağa kalkmayı her satırında çarpıcı bir şekilde hissettiğimiz Milli Marşımız, milli birlik ve bütünlüğümüzü temsil eden çok kıymetli bir eserdir.

Bizler için vatan sevgisinin, bağımsızlığın ve egemenliğimizin en önemli sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'mızın kabul yıldönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve elbette milli duyguları her satıra ustaca işleyen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyorum.

Saygılarımla.

Ülgür GÖKHAN