Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü Mesajı

Yaşadığımız dünya sadece biz insanlara değil, sayısız çeşitte canlıya da ev sahipliği yapmaktadır. İnsan olmanın gereği; yaşamı ve dünyayı kendi türünden olmayan canlılarla da paylaşmak ve yeryüzünün onların da yaşam alanı olduğunu unutmadan, onların da yaşam haklarına saygılı davranmaktır. Ne yazık ki bugün bile, yaşamlarını sokakta sürdürmekte olan hayvanlara yapılan zulümler, işkenceler, sokak hayvanlarını korumak misyonuyla davranan insanlara karşı olumsuz tavırlar maalesef yaşanmaya devam ediyor. Oysaki onlar bizlerden sadece sevgi, merhamet ve iyilik bekliyor. 

Bizler bu kentin ve sosyal hayatın vazgeçilmez parçası olan can dostlarımızı; atıldıkları ormanlık alanlardan, yol kenarlarından, bazen de yasalarca kayıt altına alınması gereken yasaklı ırk köpeklerin, sahiplerince birer eşya gibi sokağa bırakıldıklarının ihbarı doğrultusunda canlarımızı sokaktan alıp kısırlaştırma ve sağlık kontrolleri sonrası yeniden yaşam alanlarına salıyor, hazırladığımız beslenme odaklarıyla sokaklarda beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayıp, kentlilerce sahiplendirilmesini sağlıyoruz. Çevre belediyelerle iş birliği içinde sokak canlarının kontrolsüzce üremelerinin önüne geçip, sokaklara yeni mağdur canlar eklenmesine engel olmak için yoğun kısırlaştırma faaliyetleri yürütüyoruz. Kentimize, koşullarının sokak hayvanlarının refahını yükseltecek yeni merkezler katmak için projeler üretiyoruz.

Bu vesileyle, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Gününde, hayvan dostu kent Çanakkale'den tüm hemşerilerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı