Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 7 Ekim Disleksi Farkındalık Günü Mesajı


Disleksi en genel anlamda kelime kullanımında yaşanan güçlük durumunu işaret eden latince kökenli bir kelimedir. Harflerin- sembollerin sırasını ve yönünü karıştırma, günleri ayları veya kitap sayfa bölüm bilgilerini sırasıyla söylemede zorluk çekme, mekânsal algı sorunları, sosyal becerilerin yavaş gelişimi, bellek problemleri gibi belirtilerle kendini göstermektedir.

Disleksi düşük zekayı işaret etmez; aksine disleksiye sahip olan kişiler doğru eğitim gördükleri taktirde çok büyük başarılara imza atabilirler. Muhammad Ali, Albert Einstein, Jim Carrey, Leonardo da Vinci, Michael Faraday, Walt Disney, Tom Cruise, Pablo Picasso, Agatha Christie gibi ünlüler farklı alanlarda dünyada başarılarıyla tanınmış dislektik isimlerdir. Öyle ki bu isimlerden kimileri insanlık tarihine yön verecek buluşlara imza atmıştır.

Değerli Dostlarım,

Her şeyden önce, 7 Ekim Disleksi Farkındalık Günü’nde bu zorlukla mücadele eden her bir kişinin doğru ve özgün öğretim yöntemlerine kavuşmasını diliyor, disleksinin bir hastalık değil öğrenme şekillerindeki farklılık olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum.

Saygılarımla.


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı