Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 17 Ağustos 1999 Depremi Anma Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 17 Ağustos 1999 Depremi Anma Mesajı

Üzerinden 22 yıl geçse de 45 saniyenin beraberinde getirdiği acı yıkımları, kaybettiğimiz canları, “sesimi duyan var mı?” haykırışını, depremin değil binaların, diğer bir deyişle ihmalkarlığın öldürdüğü gerçeğini halen unutabilmiş değiliz. 1999 yılı 17 Ağustos'unda gerçekleşen Kocaeli Gölcük merkezli depremin yıldönümünde ilk günkü üzüntüyü, endişeyi, korkuyu hala yüreklerimizde hissetmekteyiz.

Yaşadığımız bu acı tecrübe doğrultusunda, ülkemizin önemli fay hatlarının üzerinde konumlandığını, depremin her zaman hayatımızın bir gerçeği olduğunu, depreme karşı hem kendimizi hem yapılarımızı hazır bulundurmak zorunda olduğumuzu, deprem sırası ve sonrasında yapmamız gerekenleri, hayat kurtaracak bilgileri hafızalarımızda daima taze tutmalı, bu konuda farkındalığı elden bırakmamalıyız.

İhmalkarlığın doğal afetlerden daha fazla can aldığı gerçeğinden hareketle, depremlere karşı daha bilinçli ve tedbirli olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, 17 Ağustos 1999 depreminde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bir daha böylesi acılarla karşılaşmamak temennim ve saygılarımla


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı