Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Mesajı

Beyin hücrelerinin zaman içinde yok olması ve buna bağlı olarak hafıza kaybı, bunama (demans) ve çeşitli bilişsel fonksiyonların azalması gibi sonuçların ortaya çıktığı bir hastalık olan Alzheimer, bugün dünya genelinde oldukça yaygın görülen sağlık sorunlarındandır. İlerleyici bir nörolojik hastalık olan Alzheimer hem hastanın kendisi hem de yakın çevresi için zor bir sürecin de başlangıcıdır. Hastalığın kesin bir tedavisi henüz mümkün olmamakla birlikte, yapılan araştırmalar ve uygulamalar neticesinde hareketli ve aktif bir yaşamın hastalık üzerinde olumlu etkiler yarattığı bilinmektedir.

Özellikle de toplumumuzda ilerleyen yaşın en önemli tipik özelliklerinden biri eve kapanma, sosyal hayattan soyutlanma ve hareketsizliktir. Bizler Çanakkale Belediyesi olarak, kıdemli kentlilerimizin bu durumdan sıyrılması, durağanlıktan çıkarak aktif ve üretken olabilmeleri adına uzun yıllardır Altın Yıllar Yaşam Merkezimizde çeşitli hizmetler veriyoruz. Tüm dünyayı etkileyen salgın hastalık sürecinde Merkezimiz aktif durumda olamasa da gelecek sağlıklı günlerde kıdemli kentlilerimizle yeniden bir arada olabilmeyi, onları üretken ve hareketli kılarak, başta Alzheimer olmak üzere yaşa bağlı ortaya çıkabilecek hastalıkların da önüne geçebilmeyi, en iyi ihtimalle hafifletebilmeyi arzuluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla bu hastalıkla mücadele içinde olan hasta ve hasta yakınlarına şifa ve esenlik diliyor, herkes için sağlıklı günler temenni ediyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı