Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Dünya tarihinde hemen her milletin büyük acılarla tecrübe ettiği ve insanlığın dünden bugüne içinde bulunduğu bir olgudur savaş. İnsanın kendi içinden başlayarak dünyaya karşı yaşadığı çatışma, tarih sayfalarına acı ve kanlı harflerle yazılmıştır. Savaş dokunduğu her şeyi silip süpüren, yok edendir; karanlıktır savaş…

Oysa ki, en güzel olan değil midir; yaşatmak, yeşertmek, canlandırmak? En güzeli değil midir kardeşlik ve barış? Bize bahşedilen bu hayatı doğamızla, çevremizle ahenk içinde, eşitliğin, saygı ve sevginin dinginliğinde, barışın huzuru altında yaşayabilmek en büyük erdem, en büyük güzellik olsa gerek. Günümüzde giderek arttığını endişeyle gözlemlediğimiz şiddetten kadın, çocuk, erkek, genç, yaşlı ayırmadan herkesi uzak tutabilmek, kavgadan ve savaştan kaçınmak, birliğe, eşitliğe, emeğe, hak ve hukuka saygılı olabilmek barışa giden yolun en önemli adımlarıdır. Temennimiz ise bu adımlardan şaşmamak ve uzaklaşmamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; geçmişte savaşlarla yoğrulan ancak buna rağmen dünyanın en güzel, en bereketli coğrafyalarından biri olan, Barışın ve Özgürlüklerin Kenti olarak isimlendirmekten her zaman büyük bir gurur duyduğum Çanakkale'mizden herkese selamlarımı sunar; insancıl, barışçıl, hak ve özgürlüklerin gözetildiği sevgi dolu bir dünyayı geleceğimize emanet bırakabilmek temennisiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutlarım.

Saygılarımla


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı