Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı…


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı…

Bir insanın en önemli hazinesi kuşkusuz ki sağlığıdır. Bedenen ve ruhen sağlıklı her birey, toplumsal sağlık ve refahın da artmasına katkı sunar. Özellikle son günlerde küresel hale gelerek neredeyse tüm dünyada görülen Koronavirüs vakasında da birey ve toplumsal sağlığın birbiriyle ne kadar ilintili olduğuna bir kez daha şahit olduk.

Bu çerçevede, insan ve toplum sağlığının en önemli unsurlarından biri de nitelikli sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanlarıdır. Bu sektör; insan hayatıyla ilişkili olduğundan dolayı özel bir konumdadır. Sağlık ve tıp camiasının her çalışanı, toplumsal refahın artmasına da önemli katkılar sunmaktadır ki, bu nedenle emeklerinin değerine de paha biçemeyiz.

Öte yandan sağlık ve tıp alanında da pek çok mesleki sorun olduğu, emekçilerin zaman zaman türlü sıkıntı ve engellerle mücadele ettiği de bilinen bir gerçek. İnsanları sağlıklarına kavuşturmak ve hatta canlarını kurtarmak gibi kutsal bir görevi üstlenmiş olan sağlık ve tıp emekçilerimizin yaşadığı olumsuzluklar elbette ki bizlere de yansımakta ve üzmektedir.

Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcını da temsil eden 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, insan ve toplum sağlığı için çaba veren, tıp ve sağlık alanında araştırma ve çalışmalara kendini adamış, sağlık hizmetlerinin vatandaşlara ulaşmasında özveriyle görev alan tüm emekçileri kutluyor, herkese sağlıklı bir ömür diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı