Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı…

1993 yılında Birleşmiş Milletler, basının önündeki engellerin ve baskıların ortadan kaldırılacağı nihayetinde özgür ve bağımsız bir basının kutlanacağı 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul etmiştir.

Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de basının hiç de özgür ve bağımsız olmadığını, hatta kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkının temin edilmesini sağlayan tüm basın emekçilerimizin baskılara ve şiddete maruz kaldığını açıkça ifade etmek gerekiyor. Tutuklu gazeteciler, basın emekçilerine karşı yapılan haksızlıklar ülkemizde kendisini belirgin ve acımasız bir şekilde gösteriyor.

Özgür basının olduğu yerde özgür toplum vardır. Gazetecilerin tutuklanmadığı, basınımızın gerçek anlamda özgürleştiği bir ülke umuduyla, bu mesleği hakkı ile yapan tüm basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor, zorlu görevlerinde yürekten başarılar diliyorum.

Ülgür GÖKHAN