Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu tüm yaşamını ve gazetecilik kariyerini korkusuzca verdiği mücadelenin zorlu yolunda karanlık iş birliklerini, kirli ilişkileri aydınlatmaya adamıştı. Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin savunucusu, özgürlükçü ve halkçı gazetecimiz Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993’te otomobiline yerleştirilen bombalı düzeneğin patlatılması sonucu kaybettik.

Kendisini kaybettiğimizde sadece bir babanın, bir eşin, bir gazetecinin acı kaybını hissetmedik. Mumcu’yla beraber, her insanoğlunun içinde var olması gereken vicdanı da kaybettik biz.  Biliyorum ki, Uğur Mumcu sadece araştırdıkları, yazdıkları, gizli kalması istenenleri açığa çıkardığı için öldürülmedi, o henüz yazmamış oldukları için de öldürüldü. Öylesine sağlam bir zihin, satır aralarında gizlenen boşlukları doldurduğu için rahatsız etti çeyrek asırlık saklı faillerini.

Tıpkı filozofun söylediği gibi, aydınlanma için özgürlükten başka bir şey gerekmez. İşte bu karanlıklar da aklı, fikri her bakımdan özgürce kullanabilme fırsatını elimizden almaya çalışanların rengidir.

Ben, ülkemin güneşli ve aydınlık günlere kavuşacağını biliyor, karanlıklarda bile milyonlarca çiçeğin filizlendiğini görüyorum. Demokrasinin, özgürlüklerin ve adaletin hâkim olduğu barışla bezeli bir geleceğe inanıyorum. Çünkü bizler; Abdi İPEKÇİ, Muammer AKSOY, Bahriye ÜÇOK, Hrant DİNK, Onat KUTLAR, Necip HABLEMİTOĞLU ve daha nice kaybettiklerimizin hatırasına sahiplenerek, aklın ve bilimin ışığında, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrimlerinin yolunda başımız dik yürüyoruz.

25 yıl önce karlı bir Ankara sabahında, az önce vedalaşıp ayrıldığı ailesinden, yaşamından, halkından alçak bir pusuyla koparılan Uğur Mumcu’yu ve yine bir 24 Ocak gününde, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken makam aracında uğradığı hain suikasta kurban giden Gaffar Okkan’ı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı