Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıldönümü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıldönümü Mesajı

Çanakkale’mizin aziz şehitleri, kıymetli hatıranızın önünde başımız her zaman saygıdan eğilir. Sizler, canınız pahasına, sizlerden sonrakilerin özgür ve başı dik yaşamı için, ülkemizin aydınlık geleceği için çok büyük bedeller ödediniz. Oysa gencecik bedenleriniz toprağa düşmek istemez; yârine, annesine, bebeğine kavuşmak isterdi şüphesiz. Ama siz zor olanı seçtiniz, bizlerin geleceği için, kendi yaşamlarınızı görmezden geldiniz. Bizler; her zaman türlü imkansızlıklar içinde bağımsız bir vatan için, canlarını veren siz kahramanlarımızı anıyor, sizler için dualar ediyoruz. Biliniz ki sizler; bizim kahraman yürekli yiğitlerimiz, Cumhuriyetimizin temelisiniz.

Anadolu’nun dört bir yanından akın akın Çanakkale’ye gelen yüreği vatan sevgisiyle dolu yiğitlerimiz, kıymetli hatıranızın önünde başımız utancımızdan eğilir. Savaşın, ölümün ne kadar kötü bir şey olduğunu sizden daha iyi kimse bilemez şüphesiz. Siz ki savaşırken bile dost elinizi uzattınız düşmana, biz yaşayanlar ise birbirimize düştük. Kadınımızı kalkan ellerden, çocuğumuzu istismardan koruyamadık, baskıyla, şiddetle bir arada yaşar olduk.

Kıymetli Yurttaşlarım; Çanakkale tüm kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir güne uyanıyor bugün. Barışa ve özgürlüklere kanat geren Şehitler Diyarında büyük bir sükûnet hâkim. Yüreklerimiz bir çarpıyor, birbirimize sımsıkı sarılıyoruz. Her 18 Martta barışın önemini bir kez daha anlıyor, anlatıyoruz.

Bu önemli günde bağımsız, özgür ve laik bir ülkeyi bizlere miras bırakan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü ve geleceğimizin kurucuları aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, büyük bedeller ödenerek, Cumhuriyete önsöz olmuş Çanakkale’den kıymetli hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yılı Kutlu Olsun!



Saygılarımla



Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı