Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Yaşlılar Haftası Mesajı


Kıymetli Yol Arkadaşlarım,


Bergman ne güzel demiş, "Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar, nefesiniz daralır ama görüş açınız genişler". Her yıl 18-24 Mart tarihlerinde ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kutlamalarımız oluyor ve bizler bu tarihte farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

Bizler küçüklerimizi sevmeyi, büyüklerimize saygılı olmayı sizlerden öğrendik. Bu nedenle, Barışın Kenti Çanakkale’mizde değerli büyüklerimize her zaman saygılı olmaya, siz kıymetli büyüklerimizin yaşam deneyimlerinden faydalanmaya çalışıyoruz.
Yaş alınca insan daha az işitir, gözler daha az görür, saçlar beyazlaşır… Oysaki bu yaşlanmaktan değildir; onca şey duymuştur ki kulaklar, artık duymayı değil, duyduklarını anlatmaya ihtiyacı vardır, onca şey görmüştür ki o gözler; görmeyi değil göstermeyi ister ve öyle beyazlamıştır ki saçlar, beyazlığıyla şeffaflığı, dürüstlüğü, gerçekliği anlatmak ister. Yaşlanmaktan değil yaş almaktandır onca şey… Geçmiş günlerimizin değerli deneyimleri ile geleceğimizin aydınlık günleri arasında yaşam köprümüze ışık olan yaş almış kentlilerimizin her biri çok kıymetli hazinelerdir. Bilmelisiniz ki; sizlerin deneyimleri, çocuklarımıza, geleceğimize, umutlarımıza yol oluyor. Ve bizler, dağın zirvelerinden, dağın eteklerindeki çocuklarımıza ışık olmaya hep birlikte devam edeceğiz sevgili dostlarım.


Yaşlanmak mı? Yaş almak mı? Yaşamak mı? diye düşündüğümde aklıma Deniz Gezmiş’in bir sözü gelir; ‘Önemli olan çok yaşamak değil. Yaşadığın süre içerisinde çok şey yapabilmektir.’
Yaş almak ve yaş alırken yaşamak… Bir çocuğun başını okşamak, bir insanın yüzünde tebessüm olabilmek, bir köpeği sevmek, doğanın eşsiz renklerini keşfetmek, karanlıklara ışık yakmak… Yaş alırken yaşamaktır.


Kıymetli dostlarım ve saygıdeğer büyüklerim, bu yaşamda yol arkadaşıyız. Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılarak daha çok güneşin doğuşunu izleyeceğiz, daha çok dağa tırmanıp, dağın doruklarından, denizin mavilerini anlatacağız çocuklarımıza, gençlerimize…

Denizlerin mavisinden, dağların zirvesine birlikte ‘barış’ diyerek yürüyeceğiz. Barışın kenti Çanakkale’den yaş almış kentlilerimize selam olsun! Yaşlılara Saygı Haftanız kutlu olsun.



Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı