Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Nisan Dumlupınar Denizaltı Kazası Şehitlerini Anma Mesajı

Bugün Türk Donanma tarihinin en acı olaylarından biri olan Dumlupınar Denizaltı Faciasının yıl dönümüdür. Türk donanmasına ait Dumlupınar Denizaltı, mürettebatıyla beraber zorlu görevlerinin gereği Çanakkale Boğazı Nara Burnu açıklarında talihsiz bir kaza ile batmış, 81 deniz askerimiz denizlerin derinliğinde mahsur kalarak, 4 Nisan 1953’de maalesef acı bir şekilde can vererek, şehit olmuşlardır.

Denizlerin mavisinde uyuyan kahraman yiğitlerimiz, bu toprakların ve denizlerin güvenliğini sağlamak konusunda gözlerini kırpmadan vazifeye atılan Dumlupınar Denizaltı şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.

Ülgür GÖKHAN