Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Laik İlkesinin Anayasaya Girişinin Yıldönümü Mesajı

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın Laik İlkesinin Anayasaya Girişinin Yıldönümü Mesajı…

“Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sade din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Kıymetli Hemşerilerim,

Laiklik; devletin toplumda yaşayan vatandaşlar arasında din seçimlerine göre ayrım yapmaması için alınan bir karar, azınlıkta kalan vatandaşların yaşam ve inanç haklarını koruyan en temel zemindir.  İnsanlar arasında hoş görüye dayanan, özgür düşünce ve inançtan beslenen laiklik, şüphesiz ki toplumların en kıymetli meşalesidir.

Tarihte bugün, 9 Nisan 1928’de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa'nın ikinci maddesini değiştirmiş ve bu değişim ile çağdaş bir topluma giden yola güçlü tohumlar serpmiştir.

Cumhuriyet’imizin, barışa ve özgürlüklere kanat gerdiği; Laiklik İlkesinin Anayasaya girdiği günü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı