Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Soma'da Hayatını Kaybeden Maden İşçilerimiz İçin Anma Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Soma'da Hayatını Kaybeden Maden İşçilerimiz İçin Anma Mesajı

Soma, tam 301 canımızın yaşamdan koparıldığı, 432 çocuğumuzun hayallerinin babasız kaldığı yerin adıdır. Bu yüzden Soma matem doludur, kapkaradır. Yaşanan büyük facia, Türkiye’nin ve dünyanın en acı maden kazalarından biri olarak yerini almıştır.

Ölmek hiçbir mesleğin, hiçbir işin doğasında var olamaz. Olası kazaları önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınmadan, düşük ücretlerle, insanlık dışı koşullarda, ağır şartlar altında işçi çalıştırmak ise hiçbir vicdana sığmaz. Özellikle ülkemizde sayıları gittikçe artan bu kazaları önlemek için bu kazaların nedenlerini kaderciliğe bağlamak yerine derhal sağlam, gerçekçi ve akılcı önlemler almak şarttır. Çünkü hepimizin güzel bir ülkede, daha iyi şartlarda yaşama ve çalışma hakkımız olduğu gibi çocuklarımızı, eşlerimizi, ailemizi gözü yaşlı geride bırakmak yerine onlarla beraber umut dolu günlere adım adım yürüme hakkımız da vardır.

Zor şartlar altında, büyük özveri ve azimle ekmeğini taştan çıkaran tüm maden işçilerimiz ellerindeki, yüzlerindeki kömür karasını, bembeyaz vicdanlarıyla gururla ve onurla taşımaya devam edeceklerdir.

Büyük facianın 4. yıldönümünde Soma’da hayatını kaybeden tüm madencilerimizi sevgi, saygı ve rahmetle bir kez daha anıyorum.

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı