Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Yaşamaya ve yaşatmaya değer veren kıymetli Çanakkaleliler,

Doğadaki tüm canlıların birbirleriyle uyum içinde yaşaması şüphesiz ki insanoğlunun hayvanlar ve doğa ile barışık olmasına, onlara saygı duymasına bağlıdır. Çünkü insan, kendine ve çevresine yardım elini uzatabilme, kötülükleri görüp değiştirebilme, çalışarak karnını doyurabilme ve aklını daha üstün kullanabilme becerilerine sahiptir. Ne yazık ki insanoğlu uzun zamandır üretim yerine tüketimi tercih etmiş, doğal olan yerine yapaya yönelmiştir. Küresel ısınma, iklim değişiklikleri, çevre kirliliği gibi en vahim küresel sorunların sorumlusunun “insan” olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz. Doğamız ölüyor, doğanın biricik parçaları hayvanlarımızın nesli tükeniyor, hayatta kalanların yaşama hakkı ise ne yazık ki insanların vicdanına bırakılıyor.

Bizler her ne kadar doğamızın eşsiz parçası olan hayvanlarımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için gereken şartları tahsis etmeye çalışıyor olsak da, insanoğlu olarak kısıtladığımız doğal alanda yaşamaya çalışan hayvanların hayatlarının çok zorlu bir mücadele gerektirdiğinin farkında olmamız gerekiyor.

Sevgili Kentliler,

Gelin hep beraber, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde kentimizin sokaklarında yaşayan hayvanlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturalım. Hem sahiplenelim, hem sahiplendirelim. Bu konuda yepyeni ve güçlü bir bilincin temellerini atalım.

Tüm bu duygularımla sizleri 4 Ekim’de saat 14.00’de Halk Bahçesine, can dostlarımıza sahip çıkmaya davet ediyor; tüm canlılar için mutlu ve umut dolu yarınlar diliyorum.

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı