Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Mesajı


Beyaz Baston birçoğumuzun bildiği gibi Londra'da kaza sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğrafçının, sosyal hayatta fark edilmek üzere bastonunu beyaza boyamasıyla oluşan harekettir. Beyaz Baston hareketi kısa süre içinde fark edilerek Fransa Körler Örgütü tarafından 1931 yılında simgeleştirilmiştir.

Kıymetli Hemşerilerim,

Renkler güzeldir. Ağaçların yeşilini, denizlerin ve göklerin mavisini, gök kuşağının cazibesini, bebeklerin gülümsemesini, toprağın kahvesini, kahvenin dumanını görmek güzeldir. Şehrin kalabalığında yürümek, sabahın ilk ışıklarında esnafın bin bir emekle yetiştirdiği rengârenk sebze ve meyveleri tezgâhına dizmesini izlemek, çocukların mahalle aralarındaki oyunlarını seyretmek veya yağmurun toprak ile buluştuğu o eşsiz ana şahit olmak çok güzeldir.

Biliyoruz, tüm bunlar sadece gözleriyle görebilenlerin değil, bunlar hepimizin. Gelin renkleri görme engelli vatandaşlarımıza biz hediye edelim. Farkında olalım, bilinçlenelim. Yaşamı ve mutluluğu paylaşalım. Çünkü onların gerçekten görünür olmaları beyaz bastonların değil, bizlerin elindedir…

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde herkes için renkli bir dünya temellerini atmak umuduyla, bu farkındalığa ortak olan herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı