Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı

Kıymetli Hemşerilerim,


Hepimizin bildiği üzere ülkemiz dünyanın en önemli maden yataklarının üzerinde konumlanmaktadır. Bu durum ülkemizin Madencilik sektöründe hızla büyümesini beraberinde getirmiştir. Ne yazık ki bazen hızla büyüyen sektörlerin problemlerinin de aynı hızda büyüdüğünü gözlemliyoruz. Bu sektörlerin başında gelen Madencilik sektörü ekonomiyi canlı tutma anlamında önemli bir araç da olsa, sosyolojik alanda, iş güvenliği ve iş sağlığı konularında çok ciddi sorunlar barındırdığını en yakından deneyimleyen ülkelerin arasında geliyoruz.


Söylemesi çok acıdır ki, karanlık tarihimizde Armutçuk, Amasya, Kozlu, Yozgat-Sorgun, Ermenek, Kastamonu, Balıkesir, Soma, Siirt gibi Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki kömür ve diğer maden ocaklarında meydana gelen kazalarda binlerce kömür işçimiz hayatını kaybetmiş, binlerce çocuk ve eş gözü yaşlı kalmıştır. Bu büyük yıkımlar iş sağlığı ve güvenliği konusunda ülkenin birçok yerinde bilinçlenmeye dair önemli adımlar attırsa da ne yazık ki bu konuda tam bir bilinç sağlanamaması beraberinde çok ağır yıkımlar getirmiştir ve getirmeye devam da etmektedir.


Değerli Dostlarım, düşününüz, ihmaller son bulmadıkça yitip giden aslan yürekli işçilerimiz çocuklarını parka götüremeyecek, işten yorgun argın eve döndükleri zaman sımsıcak gülümsemeleriyle çocuklarının babalarını beklediklerini bilemeyecek, onların nasıl büyüdüğünü veya üniversiteden mezun olduklarındaki minnet dolu gülümsemelerini hiçbir zaman göremeyecekler. Eğer toplumdaki tüm organlar bir an önce daha güçlü ve daha bilinçli hareket etmezse, bu yıkıma gelecekte de defalarca kez şahit olacağımızı üzülerek söylemek isterim.


Emeğin ve alın terinin mesleği olan Madencilik sektöründe çalışan tüm emekçi dostlarımı gösterdikleri yoğun sabır ve çaba için tebrik ediyor, ihmallerin ürünü olan maden kazalarının son bulmasını diliyor ve yitirdiğimiz koca yürekli yiğitlerimizi bir kez daha rahmet ile anıyorum.


Saygılarımla



Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı