Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı

Ülkemizin çok önemli bilim insanlarını, aydınlarını; ileri görüşlü, laiklik ve demokrasi yolundan giden çok önemli isimlerini yitirdiğimiz, üstelik bu acıyı yıllardır yaşadığımız ve sorguladığımız Adalet ve Demokrasi Haftasındayız.

O değerlerden biri de Atatürkçü düşünce denince ilk akla gelen isimlerden biri olan, önemli bir hukukçu, çok kıymetli bir hoca, bu ülkenin ve gençlerin aydınlanması için var gücüyle çalışan Prof. Dr. Muammer Aksoy'du. Yine bir başka isim ise düşünce özgürlüğü ve barış savunuculuğu ile tanıdığımız, kıymetli gazetecilerimizden Abdi İpekçi…

Adalet ve Demokrasi Haftasında andığımız tüm isimler gibi sayın Aksoy ve İpekçi'yi de alçak suikastlere kurban verdik. Aksoy'un adalet, hukuk ve laikliğin gelişmesi için verdiği mücadele, eğitim ve aydınlanma için gösterdiği çaba, keza İpekçi'nin ülke basınına vermiş olduğu hizmetler bir alçak pusuyla karanlığa gömülmüş gibi görünse de onların fikirleri aydınlatmaya ve ölümsüzlüğünü korumaya devam ediyor, böyle olmasını sağlamak bizlerin de görevidir ayrıca.

Bu duygu ve düşüncelerle Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'u ve kıymetli gazetecimiz Abdi İpekçi'yi haince katledilişlerinin yıl dönümünde saygıyla anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı