Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Hrant Dink'i Anma Mesajı

Yüreklerimizi daha da bir yakıyor bu ülkenin aydınlarına, gazetecilerine yönelik gerçekleşen alçakça saldırılar, onların yaşamdan hiç de adil olmayan bir şekilde koparılışı içimizi daha da acıtıyor.

O isimlerden biriydi Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink. Geniş kitlelere hitap eden ve barışı savunan bir aydınımızdı Dink, hain bir karanlığın gölgesi üzerine çökmeden önce.

Her daim ifade ettiğim üzere özellikle gazeteci ve aydınlarımızı hedef alan bu tür çağdışı saldırıları, düşünce özgürlüğüne reva görülen her türlü darbeyi şiddetle kınıyor; 19 Ocak 2007’de alçak bir silahlı saldırı sonucu kaybettiğimiz Hrant Dink’i, aynı alçaklığa kurban verdiğimiz tüm aydınlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı