Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Halkın doğru, tarafsız ve hızlıca haber alabilmesi adına büyük bir sorumluluğu omuzlarında ve vicdanında taşıyan gazetecilerimiz; zihnen, bedenen ve psikolojik olarak büyük bir emek ortaya koyarak en zorlu mesleklerden birini icra etmektedirler.

Özellikle halkın doğru haber alma özgürlüğü açısından gazeteciliğin etik değerler çerçevesinde ve objektif bir bakış açısıyla yürütülmesini beklediğimiz gibi, gazetecilerimizin ve basın mensuplarının haklarının korunması, demokrasilerin en temel unsurlarından biri olan basın özgürlüğünün güvence altında olması da her daim önemsediğimiz bir konudur.

Gazetecilerin cesurca üzerine eğilip ışık tutarak, aydınlığa çıkardığı pek çok gerçek, tarihin akışını değiştirmiş, insanlığın geleceğine büyük katkılar sunmuştur. Doğru haberin, objektif haberciliğin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, mesleğini etik ilkelerine saygıyla, özveriyle, tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, hepsine zorlu görevlerinde başarılar diliyor, aynı zamanda kaybettiğimiz tüm basın emekçilerini de saygı ve rahmetle anıyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı