Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Seramik Bayramı Kutlama Mesajı

Seramik kentimizin adından da anlaşılacağı gibi bu topraklar için çok önemlidir. En az tarih kadar eski olan bu meslek ve sanat dalı, bugün gelenekselliğin yanında modern anlayış ile birleşip Çanakkale Seramiğini ülkemize ve tüm dünyaya sunmaktadır.
Çanakkale Belediyesi olarak Seramik Müzemiz ve Seramik Atölyemiz ile kentimizin bu önemli simgesini gelecek nesillere aktarmak üzere çalışıyoruz.
Bu bağlamda, sanata verdiği katkının yanı sıra seramik, kentimizin girişimci kişiliğiyle tanınan Rahmetli İbrahim BODUR’un kurduğu Kale Seramik ile bir endüstriye dönüşmüştür. Kale Seramik, Çanakkale’nin adının ülke ve dünyaya duyurulmasının yanında istihdam, katma değer, eğitim, kültür ve bilim alanlarında da gelişmelere öncülük etmektedir.
Toprağı sanata dönüştürerek kentin önemli mirası seramiğe sahip çıkan, yaşatan herkese içten teşekkür eder, 27 Temmuz Seramik Bayramı’nı kutlarım.
Saygılarımla
Ülgür GÖKHAN