Sayfa yükleniyor

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

1800’lü yıllarda hak ve emek mücadelesi için seslerini yükselten işçiler sayesinde ortaya çıkan 1 Mayıs tarihi tüm dünyada emeğin, mücadelenin ve dayanışmanın sembolü olmuştur.

Ne yazık ki tarih boyunca var olan, insanların alın teri ve mücadeleleri ile bağdaştırılan emek kavramı sömürüye de çok açık olmuştur. Bugün tüm dünyada; gelir dağılımındaki eşitsizlikler, iş güvenliği ve sağlığını tehdit eden unsurlar, ihmalkarlık, mobbing ve baskılar başta olmak üzere işçi sınıfının ve tüm emekçilerin yaşadığı sorunlara tanıklık ettik ve ediyoruz maalesef…

Oysaki bizlerin en büyük temennisi; tüm emekçilerin haklarını layıkıyla alabildiği, iş kazaları ve ihmalkarlıkların olmadığı, çocukların ‘işçi’ sıfatıyla anılmadığı, herkesin eşit, özgürce ve kardeşçe bir arada yaşayabildiği bir dünyadır.

Kıymetli Hemşerilerim;

Emek her zaman ince çizgimizdir ve emek ortaya koyan herkese saygımız sonsuzdur. Emek ve dayanışmanın günü olan bu 1 Mayıs’ta başta ekonomik sorunlar olmak üzere içinden geçtiğimiz bu sürecin en kısa zamanda son bulmasını ve bu sürecin yarattığı tüm sıkıntıların ortadan kalkarak, emekçilerimizin bir an önce maddi ve manevi olarak rahat bir soluk almasını yürekten diliyorum. Bu zorlu süreçte ekonomik sıkıntılarla boğuşan, buna rağmen kimsenin mağdur olmaması için fedakârca çalışan esnaflarımıza, eğitimcilerimize, sağlık çalışanları ile tüm özel, kamu ve hizmet sektöründeki emekçilere de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi emeğin kutsallığına olan inancımla her alanda üreten, alın terini ortaya koyan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, geçmişten günümüze emek mücadelesinde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimizi de rahmetle anıyorum.

Saygılarımla.

Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı