Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Öğretmen Okullarının 174. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Öğretmen Okullarının 174. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Öğretmen yetiştiren kurumların en köklüsü Dar'ül Muallimin 16 Mart 1848 yılında kurulmuştur. Bu tarih, öğretmen okullarının varoluş tarihi olarak kabul edilmekte ve bugüne kadar Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözüyle ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı yetiştirme görevinin ne kadar kıymetli olduğunu vurgulamıştır. Cumhuriyet döneminde de eğitime, öğretime ve öğretmenliğe ayrıca önem verilmiştir.

Kıymetli Hemşerilerim,

Öğretmenlik, her zaman daha iyiyi, daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendilerine ilke edinmiş, akademik çalışma ve mesleki formasyon ile şekillenen profesyonel bir meslektir. Biliyorsunuz ki bir insanı da bir ulusu da geliştiren ve ileriye taşıyan yegâne olgulardan biridir eğitim. Gelişen teknoloji ile bilginin hızla aktığı günümüzde bunun önemini de her geçen gün daha iyi kavramaktayız. Dolayısıyla bilgisini başkalarına aktaran, öğreten, aydınlık bir geleceğin inşasında eğitim temelini kuran tüm öğretmenlerimize minnettarız.

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 174. Yılı vesilesiyle başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, yarınlara bilgisiyle ışık tutan tüm öğretmenlerimize ve öğretmen adaylarına başarı dileklerimi sunuyorum.

Saygılarımla


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı