Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Bugün; aziz milletimizin kahramanlıklarla dolu bağımsızlık mücadelesini satırlarına ilmek ilmek işleyen, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişin 101. yıl dönümünü kutluyoruz.

12 Mart 1921 tarihinde milli mücadele ruhuyla kaleme alınan İstiklal Marşımız; milli birlik ve bütünlüğümüzün çok önemli simgelerinden biridir.

Her satırında barındırdığı kıymetli anlamlar ile birlikte, bağımsızlık mücadelesinin tüm zorluklarını, acılarını, kayıplarını, kahramanlıklarını ve zaferlerini geleceğe taşıyacak mirasımız olan Marşı'mızın başta gençlerimiz olmak üzere her bir yurttaşımızın irdelemesi, idrak etmesi ve içselleştirmesi çok önemlidir.

Yurdumuzun bir çok noktası düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle bir karış toprağını vermemek adına amansız mücadele verirken, Türk Milletine cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek için yazılmıştır İstiklal Marşı'mız.

Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi “ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Milli birlik ve bütünlüğümüzün yegane temsilcisi İstiklal Marşı'mızın kabulünü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerini, gazilerini ve elbette her okuduğumuzda vatan sevgisini yüreğimizde hissetmemize vesile olan satırların yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

 
Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı