Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı


Ne acı adaleti, demokrasiyi yüceltmek için bu yüzyılda hala bedel ödeyenlerin olması ve bu bedeli canlarıyla ödeyenlerin anıldığı bir “Adalet ve Demokrasi Haftası” nın olması, ne acı.

Ne yazık ki Ocak ayı ülkemiz için, daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için ve biz geride kalanlar için, karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay...

Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy hep soğuk, karlı Ocak ayında yitirdiklerimiz...

Üniversite yıllarında hocalığımı da yapmış olan Prof.Dr. Muammer Aksoy ülkemizde Atatürkçü düşüncenin, adaletin, hukukun üstünlüğünün, laikliğin gelişmesi ve sarsılmaz kökler salması için canı pahasına mücadele etmiş ve bu uğurda alçak bir suikaste uğramış bir değerimizdir.

Onun tek silahı; aklı, bilime, hukuka bağlılığı ve Atatürk devrimlerine olan sarsılmaz inancıydı. Ona ve diğer pek çok aydınımıza hain pusular kurarak bedenen ölümüne sebep olan anlayış, onların ruhen ve fikirleriyle ölümsüz olmalarını sağlamıştır.

Görüyorum, hissediyorum hepsi yeni kuşaklarla yeni Uğur’lar, yeni Muammer’ler, yeni Abdi’ler olarak varlar aramızda, olacaklar, olmalarını sağlamak bize ödev.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’in ilkeleriyle umut dolu aydınlık yarınların inşası için çalışan, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'u aramızdan koparılışının 32. ve yaşamı boyunca düşünce özgürlüğü ve barış savunuculuğu ile tanıdığımız, gazeteciliğin kıymetli isimlerinden Abdi İpekçi’yi haince katledilişinin 43. yıl dönümünde saygıyla anıyorum.

Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı