Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

“Farklı” olarak nitelendirilen veya ötekileştirilen her engelli kardeşimiz; aslında herkes gibi bir hikayesi olan, aslında herkes gibi insan olan, aslında herkes gibi olandır.

Ne acıdır ki, günümüzde dahi aynı havayı soluduğumuz engelli kardeşlerimiz “farklı ve öteki” olarak görülmeye devam etmektedir. Yaşam şartları açısından zaten oldukça zor bir hayata sahip olan engelli vatandaşlarımız için en büyük problem, onları görmezden gelmek, desteksiz bırakmak, empati yapmamaktır. Halbuki farklılıklarımızın aramızda uçurumlar değil yeni diyaloglar açmasına vesile olabilmektir yaşamak. Herkesi, her şeyi olduğu gibi kabul etmek, sevgi ve saygıyla kucaklamaktır. 

Bu anlamda Çanakkale Belediyesi olarak en fazla özveriyi ve empatiyi hak ettiklerini düşündüğümüz engelli kardeşlerimize ve onların ailelerine kucak açmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu; engelli vatandaşlarımız için konforlu bir kent sunmaya, sosyal hayatta bir arada olmaya ve her daim ellerinden tutmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, tüm engelli bireylerimizle engelleri beraberce aşabileceğimiz sağlıklı bir yaşam diliyorum. 

Sevgi ve saygılarımla


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı