Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı


Bağımsızlığını kazanmak, prangalarından kurtulup başı dik bir şekilde doğrultmak adına verdiği mücadelede gösterdiği cesaretle tarihe geçen bir ulusun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte kazandığı en büyük değer “Cumhuriyet’in”, kuruluşunun 98. yılını kutluyoruz.

Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklarına rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelelerin ardından tanıştığımız Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlüklerle, adaletle, demokrasiyle bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan aydınlık bir kapı olmuştur. 

98 yıldan bu yana Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, kollamak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkarak yaşatmak gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. 

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi Cumhuriyet’in oluşturduğu özgürlük ortamını her geçen gün daha fazla koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle, tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin 98. yaşına ulaşmasının gururunu, kıvancını tüm Türkiye, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşamlarını sürdürüp kalpleri vatanlarında atan herkes ve Çanakkaleli hemşerilerimle paylaşıyorum.

Dünümüze ışık, yarınlarımıza umut, geleceğimize güven, bağımsız karakterimiz ve adalet rehberimiz olan, Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutluyor; bizlere bu değerli mirası bırakan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet’in tesisi ve ilerlemesinde emeği olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Nice 98 yıllara, yüz yıllara, bin yıllara…

Yaşasın Cumhuriyet!

Saygılarımla 


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı