Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Kıymetli Dostlarım,

Bugün hala dünya genelinde hayvanlara yönelik istismarlara şahit oluyoruz. Acımasız gelenekler, sirkler, hayvanat bahçeleri, av ve maddi kazanç nedenleriyle birçok hayvan işkence ve kötü muameleye uğruyor. İnsanoğlunun kendi elleriyle yarattığı doğa tahribatı, hayvan nesillerini tek tek tüketiyor. Ülkemizde ve daha birçok yerde yardıma muhtaç sokak hayvanları zorlu bir yaşam mücadelesi vermek zorunda bırakılıyor. 

Değerli Yaşam Hakkı Savunucuları,

Bilmelisiniz ki can dostlarımız için verdiğimiz mücadelede her birinizin varlığı çok önemlidir. Bu zulme dur demek bizim elimizdedir. Bize düşen görev karşılaştığımız her zorlukta birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu, ancak örgütlenerek değişim yaratacağımızın farkında olmaktır. Daha da çoğalmak, can dostlarımızın hakları için yılmadan mücadele etmektir. Doğayı, hayvanları seven ve saygı duyan yeni nesiller için işe çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaktan başlamaktır. Bir hayvan sevmenin, beslemenin, koruyup kollamanın ne büyük sevap olduğunu herkese anlatmaktır. Bu ekosistemdeki her bir varlığın birbirine nasıl da mükemmel bir denge ile bağlı olduğunu, her birinin bu evrende yeri doldurulamaz bir misyon edindiğini söylemektir.

Değerli Dostlarım,

Bu bilinci tahsis etmek her birimizin vicdani görevidir. Tüm bu hislerimle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde herkesi örgütlenmeye, değişime ve farkındalığa davet ediyorum.

Sevgi ve Saygılarımla.


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı