Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz 2016 tarihinde milli birlik ve egemenliğimize yönelik gerçekleştirilen sözde bir darbe girişimi ile sarsıldık milletçe. Devlet kurumlarının içine yuvalanan bir grup hain tarafından devlete yönelik gerçekleşen bu sözde saldırıda çok sayıda masum insanımızı kaybettik, halkın iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bombalar altında kaldı, maddi ve manevi bir yıkımla karşılaştık.

Bu elim olay, bizlere milli birlik ve beraberliğin bir ulus için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Milli değerlerimize ve de en önemlisi milli egemenliğimize sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha idrak ettik. Barışın, kardeşliğin, demokrasinin, özgürlüklerin üstünlüğünü yeniden anladık. Hem geçmişte hem de 15 Temmuz’da yaşadığımız karanlık ve art niyetli saldırıda olduğu gibi milletimize, devletimize, bağımsızlığımıza ve özgürlüklerimize karşı yapılan her türlü darbenin veya girişimin her zaman karşısındayız; her türlü hain saldırıyı sonuna kadar lanetliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve devletimizin bir daha böylesi acılarla karşılaşmamasını diliyor, 5 yıl önce bu sözde girişimde kaybettiğimiz tüm 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum.

Özgürlüklerin, barışın ve demokrasinin yolundan şaşmamak; birliğimizin, bütünlüğümüzün ve milli egemenliğimizin baki kalması temennilerim ve saygılarımla


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı