Sayfa yükleniyor

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz için en önemli değerlerden biri de ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan ve ekonomiye de yadsınamaz katkıları bulunan denizcilik sektörüdür. Denizciliğimizin gelişmesi adına da 1 Temmuz 1926 tarihi önemli bir dönüm noktasıdır. Zira bu tarih, denizlerimizde taşımacılık ve ticaret haklarını Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanununun yürürlüğe girdiği tarihtir.  

İnsanın, diğer canlıların ve doğal döngünün en önemli ortak noktalarından biri olan denizlerimizden sürdürülebilir bir şekilde verim sağlamak ve ekonomiye katma değer yaratmak şüphesiz çok kıymetlidir. Bu noktada söz konusu denizlerimizken, son dönemde Marmara başta olmak üzere kentimiz kıyılarının da maruz kaldığı müsilaj kabusunun bir an önce sona ermesini, denizlerimizin temizliği ve deniz yaşamının devamlılığı için herkesin büyük hassasiyet göstermesini bir kez daha temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin önemli sektörlerinin başında gelen denizciliğin gelişmesi ve ilerlemesi adına kıymeti büyük olan Kabotaj Kanunun yıldönümünü kutluyor, deniz kenti Çanakkale’den bu sektöre emek veren herkese sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı