Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

Dünya tarihinin en eski mesleklerinden ve uğraşlarından, günümüzde de ekonomilerin can damarlarından biri olan tarımın en büyük emekçileri kuşkusuz ki çiftçilerimizdir. Eken, biçen, üreten çiftçilerimizin toplumsal kalkınmadaki payı yadsınamaz ölçüdedir. Öte yandan tarımsal üretim, yaşamsal faaliyetler açısından da doğal olarak çok önemli bir konumdadır.

Çanakkale Belediyesi olarak tarımın hayatımızdaki öneminin bilincinde olarak, uzun bir süredir tarımsal üretim çalışma ve projelerine ağırlık vermekteyiz. Kentlilerimizin de yakından bildiği üzere atalık ve yerel tohumlarımızı koruyor, geliştiriyor ve bu tohumlarla katkısız ve doğal üretimlerimizi kentimizin çeşitli noktalarında sürdürüyoruz. Bu süreçte kentimizdeki üreticilerimiz, çiftçilerimiz, gönüllülerimiz ve kooperatiflerimizle de el ve güç birliği yapıyoruz.

Çünkü biliyoruz ki tarım olmadan, üretim olmadan yaşam da olmaz. Tarım açısından şanslı olan ülkemizin ve bu şansın çok üst seviyelerde olduğu kentimizin bu potansiyelini artırmak, tarımsal faaliyetlerde hem geleneksel yöntemleri yaşatmak hem de bilimin ve günün gelişmelerinin de öncülüğünde sürdürülebilirliği sağlamak, üreticilerimize ve çiftçilerimize destek olmak, katkısız ve doğal gıdalara kolayca ulaşabilmek adına da bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bilgileri, tecrübeleri, sabırları ve kıymetli emekleriyle her daim örnek aldığımız, üretimin en önemli neferleri olan, toprağın bereketini sofraya, pazara, ekonomiye taşıyan tüm çiftçilerimizin, emekçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Çanakkale Belediye Başkanı