Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Özgecan Aslan'ı Anma Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Özgecan Aslan'ı Anma Mesajı

Üniversite öğrenimi gören, pırıl pırıl hayalleri olan gencecik Özgecan Aslan kızımız, bundan tam 6 yıl önce gözü dönmüş bir cani tarafından katledildi Mersin'de. Hiçbir avukatın savunmak dahi istemediği o caninin masum kurbanı Özgecan, 6 yıl önce kadın cinayetlerinin de sembollerinden birine dönüştü. Yurt içi ve yurtdışında kadınlarımız daha güçlü sesle haykırsalar da “kadına şiddete hayır” diye ne Özgecan son kurban oldu ne de acımasız şiddetin sonu geldi… Yıllar içinde kadınlarımızı şiddet ve tacizin yanı sıra, pek çoğu da birinci dereceden yakınları tarafından gerçekleştirilen cinayetlere kurban verdik, vermeye de devam ediyoruz.

Peki, hem dünya hem de ülkemizin çok önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddeti neden aşamıyoruz? Nerede yanlış yapıyoruz? Bu soruyu her gün sormalıyız kendimize. Öte yandan da biliyoruz ki, şiddeti yenebileceğimiz, yok edebileceğimiz yegane unsurlar, sevgi, saygı ve hoşgörüdür. Bu duyguların ilk kaynağı ise ailedir. Ailemizden alacağımız sıcacık güven, sevgi ve saygı duyguları, topluma yansıtacağımız yüzümüzü oluşturur. Dahası ise; eğitimdir, çağdaş anlayışlar, sağlam adalet ve demokrasi bilincidir. Sevgi, saygı, hoşgörü ve empati sahibi, çözüm odaklı iletişimden yana, iyi bir psikolojik moral ve motivasyona sahip kişilerin şiddete başvurması nasıl çok düşük bir ihtimal olarak görülürse, o halde şiddete karşı savaşta birinci vazifelerden biri, mutlu insana ve mutlu topluma yatırım yapmak olmalıdır.

Alınacak daha güçlü tedbirlerle bugüne dek içimizi çok yakan ve acıtan kadın cinayetleri başta olmak üzere, çocuklarımıza, hayvanlarımıza, doğaya ve tüm canlılara yönelik şiddet vakalarının son bulmasını yürekten diliyorum. Vefatının yıldönümünde Özgecan kızımız başta olmak üzere, şiddete kurban verdiğimiz tüm kadınlarımızı rahmetle anıyorum.

Kadına yönelik şiddeti; sevgi, saygı ve hoşgörümüzün yanı sıra omuz omuza mücadelemiz ile yeneceğimiz günler temennisi ve saygılarımla,

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı