Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Mesajı

Bilinçlenmek ve farkındalık oluşturmak için belirlenen özel günlerin en anlamlılarından biri de 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü'dür. 20. yüzyılın başlarında geçirdiği bir kaza ile gözleri artık görmez hale gelen bir fotoğrafçının günlük yaşantı içerisinde daha fark edilebilir olmak amacıyla beyaz baston kullanması ile sembolleşen bu gün, yaşamı algıladığımız en önemli unsurlardan olan görme yetisini kaybeden bireyleri anlamamız, empati kurabilmemiz için oldukça anlamlıdır.

Öte yandan, renkleri, şekilleri kısaca dünyayı görmeden yaşamak zorunda olmanın yanı sıra, bu eksiklikten dolayı çeşitli sorunlarla karşılaşan engelli bireylerimizi fark etmek, sorunlarını çözmek ve destek olmak hepimizin vicdani sorumluluklarından biridir.

Bu doğrultuda duyarlılığı yüksek hemşerilerimiz ile birlikte Barış Kenti Çanakkale'de tüm engelli bireylerimizin her zaman yanında olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, hepsine sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN