Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Ankara Katliamının Yıldönümü Anma Mesajı

Başkentte barış, emek ve demokrasi için bir araya gelmiş yurttaşların hain bir saldırı ile katledildiği, gülüşlerinin, hayallerinin, hayatlarının soldurulduğu ve tarihimizde kara bir leke olarak kalacak tarihlerden biridir 10 Ekim 2015. Üzerinden beş yıl geçti ancak unutmadık o vahşeti. Yıllardır azimle, inançla barış derken, demokrasi derken, her oluktan fışkıran şiddete nice canları kurban verişimizi unutamadık… Unutturmayacağız da… Şiddet her ne kadar yaksa da canımızı, umudumuzu çalmasına izin vermeyeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmasına, demokrasiyi çıkmaza sokmasına, barışı yok etmesine müsaade etmeyeceğiz. Katliamın acısı her daim yakacak olsa da yüreğimizi geleceğe bu karanlık yerine, ışığı emanet bırakacağız birlikte.

İnsanlığın en büyük onuru olan emek, insanca yaşamanın en büyük gereksinimi olan demokrasi ve barış için bir araya gelmiş olan yüzden fazla vatandaşımızın yanı sıra Çanakkale'den de hemşerimiz çok kıymetli Ercan ADSIZ'ı yitirdiğimiz o vahşi saldırıyı bir kez daha lanetliyor, tüm kayıplarımızı rahmetle anıyorum.

Böylesi acıların bir daha yaşanmaması temennim ve saygılarımla

Ülgür GÖKHAN