Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Muazzam bir döngüye sahip canlı yaşamının ve yüzyıllardır ahenkle devinim içinde olan doğanın kötü çocukları ne yazık ki biz insanlarız. Yaşam tarzımız, tüketim alışkanlıklarımız ve hırslarımız uğruna çevre ve canlı yaşamına verdiğimiz zararlar ortadadır. Oysaki yaşam zincirinin halkaları eksiksiz ve kusursuzdur. Tüm canlılar birlikte ve birbiri için var olurlar.

Yaşam zincirin halkalarından birini oluşturan hayvanlar ise beşeriyetin ilk çağlarından bugüne insanın kadim dostu olmuştur. Hayvanlar insanı beslemiş, yeri geldiğinde doyurmuş, korumuş, kollamıştır. Bugünlere geldiğimizde ise insan türü olarak katlettiğimiz ormanlardaki vahşi ve doğal yaşam bir yana, sokağımızdaki, kapımızın önündeki can dostlara bile sırt çevirir olduk. Sahiplendiğimiz veya bizim korumamıza muhtaç canların, canlarını yakar olduk. Onların da bu dünyada bizler gibi yaşam hakları olduğunu unuttuk.

Kıymetli hemşerilerim;

Biliyorsunuz ki, Barışın Kenti Çanakkale’de en hassas olduğumuz konulardan biri de can dostlarımızın esenliği ve sağlığı. Bu konuda yürüttüğümüz tüm çalışmaların en büyük destekçisi ise yine siz değerli kentlilerimizsiniz. Kapılarımızın önüne koyacağımız bir kap mama ve su, eğer imkânınız varsa bir can dosta açacağımız sıcak bir yuva, bu çalışmaları pekiştirecektir. Bu vesileyle bugüne kadar kentimizin can dostlarına kucak açan duyarlı tüm hemşerilerime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü kutluyorum.


Saygılarımla 

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı