Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İtfaiye Haftası Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İtfaiye Haftası Mesajı

Hayatın içinde maddi ve manevi sorumluluğu çok büyük olan görevlerden biri kuşkusuz ki itfaiyeciliktir. Muhtelif yangın ve kazalarda can ve mal kaybını korumaya yönelik görev yapan itfaiyeciler, diğer yandan da kendi canlarını riske atmaktadır. İtfaiyecilerimiz insanın hayatını etkilediği kadar, doğadaki diğer canlıların da yaşama sebebi olabilmektedir. Onlar, kimi zaman araçlarımızın kaputlarında, kimi zaman apartman çatılarında, kimi zaman ağaç tepelerinde, kimi zamansa orman yangınlarından zarar görmemek için umutla ama çaresizce yardım bekleyen canlıların ve can dostlarımızın da kahramanlarıdır aslında.

Yaşam ve doğanın muazzam dönüşümü, kendine yöneltilen sınırlı müdahale sonucunda bir kez daha gözler önüne serilir. Ormanlar yeşerir, hava temizlenir, ırmaklar parıldar. Zaman içinde emekle, özenle zenginleşen doğa bizler için bulunmaz bir nimet oluverir.  Ne yazık ki, tüm bunlara rağmen, minicik bir izmaritin bile bu zenginliği ortadan kaldırmak için yeterli bir güç olduğu da aşikâr. Bizler de çeşitli ihmaller neticesinde uzun zamandır Çanakkale’mizi yakan orman yangınlarına şahit olduk. İtfaiye ekiplerimiz her ne kadar üstün başarı da gösterseler, milyonlarca canlı acımasızca hayatından oldu. Halbuki biz senelerdir Kazdağları’nda tek bir ağacımız kesilmesin diye direniyor, mücadele veriyorduk…

Kıymetli Hemşerilerim;

Zorlu mesleklerini kahramanca icra eden itfaiye erlerine bizlerin de destek olması; başta izmarit gibi, ormanda piknik yapmak gibi, tarımsal faaliyetlerde kolayca yangına sebebiyet verebilecek durumlara karşı bilinçli olunması toplumsal ve vicdanı bir görev olmaktan öte canlı hayatı için zorunluluktur.  Kısaca sosyal hayatın ve doğanın uyum içinde sürmesi için bu bilinci toplumun her bir ferdine kazandırmak çok önemlidir.

Tüm bu hislerimle, 300 yılı aşkın bir süredir var olan itfaiye teşkilatına teşekkürlerimi sunuyor; bugüne kadar emek vermiş olan, kaybettiğimiz tüm kahraman erleri rahmet ve minnetle anıyor, başta Çanakkale Belediyemizin itfaiye mensupları olmak üzere bu hayati sorumluluğu yüksek görevi üstlenen tüm itfaiyecilerimize görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum.

İtfaiye Haftası kutlu olsun.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı