Sayfa yükleniyor

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 17 Ağustos 1999 Depremi Anma Mesajı


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 17 Ağustos 1999 Depremi Anma Mesajı

Yakın tarihimizin en yıkıcı, en büyük ve en fazla kayıp verdiğimiz depremlerinden biri olan Kocaeli Gölcük merkezli 17 Ağustos depreminin yıldönümündeyiz. Üzerinden 21 yıl geçse de 45 saniye içerisinde binalar ile birlikte on binlerce vatandaşımızın da yaşamlarının, umutlarının yerle bir oluşu eminim ki o dönemi yaşayan herkesin hafızalarına kazınmış durumdadır. 

Bilindiği üzere bizler, önemli fay hatlarının bulunduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu konuya ilişkin bilim adamlarımız ve yetkililerin ısrarla üzerinde durdukları konu ise, depreme yapısal anlamda hazırlıklı olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğidir. Bu anlamda, acı kayıplar vererek ağır bir fatura ödediğimiz 17 Ağustos depreminden dersler çıkarmış olmak, her an karşılaşma ihtimalimiz olan depremlere hazırlıklı olmak zorunluluğunu unutmamalıyız.

Doğal afetler her zaman olacaktır. Önemli olan bizim ne kadar hazır ve tedbirli olduğumuzdur. Ülkemizde de deprem gerçeği güncelliğini korurken, bir daha ağır yıkımlarla karşı karşıya kalmamamızı yürekten temenni ediyorum.  17 Ağustos 1999 depreminde acı bir şekilde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar diliyorum.


Saygılarımla

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı