Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü Mesajı


Bilindiği üzere toplumsal hayatı kolaylaştıran faktörlerden biri, insanların birlik ve beraberlik içinde olmalarıdır. İnsanlar birlikte hareket ettikleri müddetçe her iş kolaylaşır. Bu doğrultuda üretim alanında da bir olmak, birlikte hareket etmek çok önemlidir. Bunun en bilinen örneği ise, kooperatifçiliktir. Kooperatifler, insanların tek başlarına üstesinden gelemeyecekleri ihtiyaçlarını, maddi ve manevi birlik oluşturarak sağladıkları oluşumlardır. Başta tarımsal kooperatifçilik olmak üzere her alanda kurulabilecek bu oluşumlar hem üretim hem de kalkınmanın en büyük destekçisidir.

Ancak günümüzde özellikle tarımsal üretim açısından baktığımızda ülke olarak, tarıma elverişli ve tüm nüfusa yetecek kadar bol toprağımız olmasına rağmen tarımsal ürünlerimizi yeterli seviyede geliştiremiyor, gün geçtikçe daha fazla tarım ürünleri ithalatçısı bir ülke haline dönüşüyoruz. Bunun yanında bir tarım kenti olan Çanakkale’de bizler de tarımsal üretimi çok önemsiyor, üreticimizin yüzünün gülmesini istiyoruz. Bu kapsamda, yeni dönemimizde tarımsal üretimi hareketlendirmek, üreticiye cesaret ve destek vermek amacıyla kollarımızı sıvadık. Çanakkale’de kooperatifçiliğin gelişmesi ve yayılması, bu doğrultuda tarımsal üretimin artması, üretici ve tüketicinin karşılıklı memnuniyeti ve sağlıklı gıdaya erişim başta olmak üzere Yerel Kalkınma adını verdiğimiz modelimiz kapsamında çalışmalarımıza başladık.

Tarımsal üretiminde büyük bir payı olan yerel tohumların yaşatılması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması konusunda uzun bir süredir Tohum Sandığımızda yürüttüğümüz çalışmalarımızı bu sene daha da kapsamlı bir hale getirdik. Üretimi desteklemek ve teşvik etmek adına da son olarak belediyemize ait 107 dekar arazide, binlerce yıldır ülkemiz topraklarında yetişmiş ancak ne yazık ki geçmiş dönemlerde ekimine son verilen atalık Karakılçık buğdayını toprakla yeniden buluşturduk. İlerleyen süreçte de çalışmalarımızı çeşitlendirerek, üretimi desteklemeye, kooperatifçiliğin gelişmesine ön ayak olmaya, üreticinin yanında olmaya ve tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşımını kolaylaştırmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Gününü kutluyor hem kentimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli olan tarımsal üretim başta olmak üzere, kooperatifçilik alanındaki çalışmaların gelişerek üretimin daha da bereketlenmesini diliyorum.

Saygılarımla 

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı