Sayfa yükleniyor

Başkanın Mesajları

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Ankara Katliamının Yıldönümü Anma Mesajı...


10 Ekim 2015’te ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne katılmak üzere ülkenin dört bir yanından sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile 7’den 70’e çok sayıda vatandaşımız başkent Ankara’da bir araya gelmişti. Bu insanların talepleri, dile getirmek istedikleri konular mitingin adından da anlaşılacağı üzere emek, barış ve demokrasi idi; toplumların en fazla ihtiyaç duyduğu, üzerinde en fazla durmamız gereken olgular…

Ne üzücüdür ki, bu tarihe koca bir acı sığdırdık. Miting haberi beklerken, yaklaşık 100 vatandaşımızı hain bir saldırıda kaybettiğimizin haberini aldık başkentten. Emek, barış, demokrasi derken gözyaşı ve kana bulandı meydan. Kayıplarımız arasında Çanakkale’den de güler yüzüyle, emek ve demokrasi mücadelesiyle tanıdığımız Ercan Adsız kardeşimiz de vardı. Hem diğer vatandaşlarımıza hem de kendi hemşerimize yandı içimiz.

Yandık çünkü barışı, kardeşliği, birlik ve beraberliği bu denli savunurken yaşanan bu hain saldırı umutlarımıza da gölge düşürdü. İnsan olarak, geleceği ancak ele ele, birlik içinde tesis edebileceğimiz gerçeğine inen bir yumruktu adeta bu vahşet.

Üzerinden dört yıl geçse de unutmayacağımız, unutturmayacağımız bir tarih 10 Ekim. Çocuklarımıza mutlu bir gelecek bırakabilmek için, şiddetin yerine barışı koyabilmek, bir olabilmek için dünden daha fazla kenetlenmeliyiz birbirimize. Biliyoruz ki, emek olmadan, barış ve demokrasi olmadan yaşamak, yaşamak değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ercan Adsız kardeşimiz olmak üzere 10 Ekim 2015’te Ankara’da kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve geride kalanlara sabır diliyorum. Umuyorum ki, bir daha böyle acılar yaşanmaz, barışın ışığından şaşmaz yolumuz…


Saygılarımla 

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı