Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Uğur Mumcu Anısına…


Uğur Mumcu Anısına…

24 Ocak 1993’ te kaybettiğimiz gazeteci yazar Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini anmak için kentte bir dizi etkinlik düzenlendi.

Türkiye’ nin cesur kalemi Uğur Mumcu için adını taşıdığı “Uğur Mumcu Parkı” nda bulunan heykelinin önünde anma töreni gerçekleştirildi. Esenler Mahallesi Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen anma programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda Çanakkaleli katıldı.

Mumcu’ nun heykeline mumlar yakılarak, karanfiller bırakıldı. Anmaya katılan vatandaşlar, Mumcu’ nun laiklik savunucusu, özgürlükçü, halkçı ve devrimci kimliğine vurgu yaparken, 26 yıl öncesinden bugüne ışık tutan gazeteciliğine sahip çıkacaklarının altını çizdiler. 24 Ocak- 31 Ocak ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ nın yıl dönümünde düzenlenen anmada diğer demokrasi şehitleri de unutulmadı. Mumcu gibi Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu gibi demokrasi şehidi aydınlar ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’da anıldı. Anmaya katılan Çanakkaleliler; ‘tüm demokrasi şehitlerinin anıları önünde bir kez daha saygıyla eğildiklerini’ belirttiler.

Ardından ise Prof.  Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen “Uğur Mumcu Her Gün Haklı Çıkıyor” paneline geçildi. Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’in panelist olarak kentlilerle buluştuğu etkinlik, yoğun katılımla son buldu.


25.01.2019 16:26