Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Troas Kültür Rotaları 1. Fizibilite Projesi Çalıştayı Gerçekleştirildi


Troas Kültür Rotaları 1. Fizibilite Projesi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli “Troas Kültür Yolu Fizibilite Projesi” kapsamındaki çalıştay, 15 Ocak 2019 Salı günü ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleşti.

Çalıştaya Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ve projeye ilişkin bilgiler veren Proje Koordinatörü Ali Öztüfekçi, bir hayalle yola çıktıklarını ve geniş bir kadroyla yola devam ettiklerini söyledi. Troas Kültür Rotaları Projesi ile amaçlanan genel hedefin Çanakkale’deki turizm faaliyetlerini ve buna bağlı olarak ekonomiyi canlandırmak olduğunu kaydeden Öztüfekçi, doğaya zarar verilmeden, yeni bir yol dizayn edilmeden yüzlerce yıldır var olan yürüyüş patikalarının bölge köyleriyle, antik şehirleriyle, tarihi ve doğal mekanlarıyla birleştirilerek işaretlenip dünyada çok bilinen, çok yürünen, ulusal ve uluslararası çapta kendinden çok bahsettiren, tüm dünyada evrensel bir marka değer karşılığı bulunan, tarihi ve kültürel temaları içinde barındıracak olan bir rota üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Çanakkale’nin iki denizi, iki yarımadayı, iki körfezi, iki adayı, iki dağı, bir boğazı, 47 antik kenti barındıran özel bir kent olduğunu kaydeden Öztüfekçi, kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum işbirliğiyle turistik, ekonomik ve marka değerlerin oluşmasına yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti.

Öztüfekçi’nin sunumunun ardından konuşmalarla devam eden program, projeye ilişkin detaylı bilgilerin aktarılması, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile devam etti.




16.01.2019 12:26