Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

“Çarşıda Buluşalım” Etkinliği Kentlilerden Yoğun İlgi Gördü…


“Çarşıda Buluşalım” Etkinliği Kentlilerden Yoğun İlgi Gördü…

Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Kent Konseyi ve Kemalpaşa Mahalle Meclisinin katkılarıyla, esnaf ve kentlilerin bir araya geldiği “Çarşıda Buluşalım” etkinliği kentlilerin yoğun katılımı ile 29 Aralık 2018 Cumartesi günü Çarşı Caddesi'nde gerçekleştirildi.

“Çarşıda Buluşalım” etkinliği kapsamında ilk olarak Kemalpaşa Mahalle Meclisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Mersin Dede Sokak'ta düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve çok sayıda kentli katılım gösterdi. Açılışta konuşan Kemalpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Orhan Güler, “Bizim mahallemizde oturanlarla birlikte Belediyemiz başta olmak üzere kamu kuruluşları ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Mahallede nasıl yaşamak istiyoruz? Sanat ve kültür etkinlikleri yeterli mi? Ticari faaliyetlerin merkez olması için neler yapılabilir? Kentimiz için neler yapılabilir? Bu konular için mahalle meclislerinde cevaplar arayacağız” dedi.

Açılışta konuşan Başkan Ülgür Gökhan ise, “Mahalle meclislerimiz gayet güzel çalışıyor. Burada da yine Kemalpaşa Mahalleli hemşehrilerimiz çok güzel çalışmalar yapacaklardır. Bu çalışmalar mahallelere değil, kente büyük katkı vermektedir. Herkesin buraya gelip keyif alması önemlidir. Mahallenin engellisi, yoksulu tüm bu vatandaşlar mahalle meclislerince tespit edilecek ve bizde destek vereceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından temsili kurdele kesimi ile birlikte Mahalle Meclisi Ofisi hizmete girmiş oldu.

Mahalle Meclisi Ofisinin açılışının ardından ise, ‘Çarşıda Buluşalım' etkinliği kapsamında oluşturulan kortej, etkinlik için boydan boya süslenen Çarşı Caddesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Başkan Gökhan ve eşi Hale Gökhan'ın yanı sıra çok sayıda kentli ve esnafın da katıldığı yürüyüşe, müzikler ve şarkılar eşliğinde figüranlar, eğlenceli çizgi film karakterleri, cansız manken gibi sanatçı ekipler de eşlik etti.

Etkinliğe ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çarşı'daki esnafımızın yılbaşı öncesinde daha çok alışveriş yapması için böyle bir etkinlik düzenledik. Sadece mahalleliler değil, halkımızda katıldı. Tüm mahallelerden insanlar geldi. Coşku içerisinde bu günü kutlamış olduk” dedi. Başkan Gökhan, etkinliğe yönelik tepkilerin çok olumlu olduğunu belirterek, “Kentlilerimizin katkısı, çocuklarımızın mutluluğu ile tam bir Çanakkale manzarası oldu bu etkinlik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Mutlu bir 2019 diliyorum. Alışveriş günlerinin mutlaka tekrarı olur. Kent Konseyi bunun değerlendirmesini yapacaktır. Esas alışveriş merkezi burasıdır. AVM yokken burası AVM idi. Burayı yaşatmalıyız” diye konuştu.

Renkli etkinlik Çarşı Caddesinde gün boyu süren müzik dinletileri, aktiviteler ve etkinlikler ile geçti. Etkinlik kapsamında pilav ikramı da gerçekleşirken, kentliler Çarşıda kurulan kar küresi ile de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, hem esnaflar hem de kentlilerden büyük beğeni topladı.  



02.01.2019 10:25