Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan Özel Eğitim Öğrencileri İle Yeni Yılı Kutladı


Başkan Gökhan Özel Eğitim Öğrencileri İle Yeni Yılı Kutladı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Zihinsel Engelliler Derneği ve Özel Çocuklar Spor Kulübü tarafından düzenlenen yılbaşı etkinliğinde Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri ve aileleri ile bir araya geldi.  

28 Aralık 2018 Cuma günü Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Eşi Hale Gökhan, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Güngör Sağır, merkez öğrencileri ve aileleri katıldı. Yeni yıl etkinliğinde merkez öğrencileri ve aileleri ile bir araya gelen Başkan Gökhan, sohbet ortamında geçen etkinlikte ailelerin taleplerini dinledi. Başkan Gökhan, şarkılar ve oyunlar ile yeni yıl heyecanını yaşan merkez öğrencileri ile birlikte dans etti. 

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Gökhan; “İlkokul ve ortaokul gibi sınıflarda okuyan çocuklarımıza okul ziyaretlerinde özellikle uğruyorum. Eğer eksiklikleri varsa onları tamamlamak için uğraş veriyorum. Bunun haricinde bir de özel eğitim okulumuz var. Belediye olarak orayı tamamladık ve Milli Eğitime devrettik. En son oradaki velilerin bir sıkıntısı vardı. Çocukları okuldayken bir arada olup, bir takım etkinlikler yapmak istiyorlardı ama mekanları yoktu. En son öyle bir mekan da sağladık. Güzel bir binaları oldu. Orada çalışıp üretecekler. En azından çocuklarını beklerken rahat bir ortamda olacaklar” dedi.

Merkez öğrencilerinin eğitimlerini tamamladıktan sonra üretime katılabilmesi için projeler üretileceğini ifade eden Başkan Gökhan; “Bu akşam aramızda belediyemizde çalışan çocuklarımız da var. Biliyorsunuz o merkezden ayrıldıktan sonra çocuklarımızın çalışma hayatı içerisinde olması lazım. Bunu sağlamak zorundayız. Önümüzdeki dönem yeniden seçilecek olursam, iki tane projem var. Bunlardan biri Down Kafe yapmak. Belki bunu seçimden önce de planlayabiliriz. İkincisi de okuldan çıktıktan sonra çalışmaları lazım. Onlara ilişkin bir çalışma mekanı sağlamamız lazım. Aileleri ile birlikte onları üretmeye teşvik etmemiz lazım. Bunu da projelendirip uygulayacağız. Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı çalışmalar var ama buna ilaveler yapmamız lazım. Her aşamadaki engelli çocuğumuzun hem eğitimlerinde destek olmaya hem de eğitimden sonraki yaşamında destek olmaya ve katkı sunmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Tüm engellilerin sokakta ve toplumun içinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Yılardır söylediğim bir şey var, burada da tekrar ediyorum; hiçbir engelli kardeşimiz evde olmayacak. Hepsi sokakta, toplumun içerisinde olacak. Her kim ki belediyeye ait kurumlarda ya da başka bir yerde kabul görmezse, dışlanırsa haberim olacak ve en ağır ceza ile de cezalandırılacak. Orada veliler, bir yere gittiğimizde bizi kenarda köşede barındırıyorlar dedi. Tam tersine tam ortada oturacaksınız. Oradan rahatsız olanlar gitsin. Siz niye gidiyorsunuz? Rahatsız olan gitsin. Biz sonuna kadar çocuklarımızın, ailelerin arkasındayız. Sizden rica ediyorum; çocuklarınızı evde tutmayın, sokağa çıkın ve onlar ile beraber olun. Her kim ki bu konuda en ufak bir laf eder, haberimiz olsun, biz gereğini yaparız. Daha huzurlu, daha mutlu günlerde buluşmak dileği ile hepinizin yeni yılı kutlu olsun.


02.01.2019 09:56