Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in Çanakkale Kara Savaşlarının 109. Yıldönümü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in Çanakkale Kara Savaşlarının 109. Yıldönümü Mesajı

Eşsiz bir varoluş mücadelesinin yaşandığı süreçte; 1915 senesinin Mart ayında İtilaf Devletleri’ne denizde geçit vermeyen ve büyük bir zafer kazanan kahraman Mehmetçiklerimiz, Nisan ayında ise bu sefer hedefini karaya çeviren düşmanı bozguna uğratmıştır.

Bu kutsal toprakların vatan olması için ve bağımsızlık adına çok ağır bir savaşın yükünü omuzlayan askerlerimizin ve ülkemizin dört bir yanında seferber olan milletimizin o dönem ortaya koyduğu ve bize emanet bıraktığı en önemli şeylerden biri de Çanakkale ruhudur. Kentimizi uzun yıllardır büyük bir gururla “Barışın ve Özgürlüklerin Kenti” olarak ilan ediyorsak, sebebi Çanakkale ruhudur.

Bağımsızlık yolunda önemli bir dönemeç olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bu topraklarda yaşamanın onuru ve gururunu taşırken, bu toprakları bize vatan olarak armağan eden kahramanlarımıza ve emanetimize olan sorumluluğumuzun da bilincindeyiz daima.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünde yüreklerimizde taşımaya devam ettiğimiz büyük gurur ve minnet ile başta Büyük Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan mücadelesinde destanlar yazan tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.
 
Muharrem ERKEK
Çanakkale Belediye Başkanı


23.04.2024 10:44