Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği Kapsamındaki Etkinlikler Beğeni Topladı


23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği Kapsamındaki Etkinlikler Beğeni Topladı

Çanakkale Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarına ayrı bir renk katan Tahta At Çocuk Şenliği etkinlikleri bu sene, 19 Nisan 2024 Cuma günü itibariyle başladı.

Program kapsamında Karina Deniz Kültürü Merkezinde “Çocuklarla Felsefe Atölyesi” gerçekleşti. Okul Öncesi (5-6 yaş) ve İlkokul (2-3-4. Sınıflar) gruplarını kapsayan atölye programında çocuklar, eğitici ve eğlenceli bir deneyim yaşadı.

Tahta At Çocuk Şenlikleri kapsamında 19 Nisan Cuma günü ayrıca Barbaros Mahallesinde de birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı program gerçekleşti. Sokak tiyatrosu, gösteriler, oyunlar ve spor etkinliklerinin yer aldığı programa çok sayıda minik kentli ve aileleri katılarak, 23 Nisan coşkusunu bir arada yaşama fırsatı buldu.

Tahta At Çocuk Şenliği “Sahnede”

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Tahta At Çocuk Şenliğinin sahne etkinlikleri de göz doldurdu.

20 Nisan 2024 Cumartesi günü Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu Çocuk Tiyatrosu Birimimizin sergilediği, Öney Olcaytu'nun yazıp yönettiği “Dudu Kızın Türküsü” isimli tiyatro oyunu, 21 Nisan 2024 Pazar günü ise, Öney Olcaytu'nun yazıp yönettiği, Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu Çocuk Tiyatrosu Biriminin sergilediği, “Okul Oyunları” isimli tiyatro oyunu ile Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu “Taş Kağıt Makas” oyuncuları ve Rino Sanat Çocuk Tiyatrosu Grubu'nun karşılaştığı “Tiyatro Sporu” Müsabakası, Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelendi. Oyunlar, kentliler tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinlikler İleri Bir Tarihte Gerçekleşecek

Öte yandan, yine hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan Barış Kordonu (Barış Kafe önü), Özgürlük Parkı, Kaz Dağları Parkı (Adnan Menderes Caddesi ile Karacaören 2. Sokak kesişimi) ve Arslanca Spor Tesisleri Yanı Çocuk Parkı'ndaki Tahta At Çocuk Şenlikleri ile Çanakkale Seramik Müzesinde gerçekleşmesi planlanan Arkeolojik Kazı Atölyesi etkinliği hava muhalefeti nedeniyle ertelenmiş olup, etkinliklerin ileri bir tarihte düzenlenmesi planlanmaktadır.



22.04.2024 11:12