Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in 17 Nisan Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında kent ve kırsal arasında eğitimdeki fırsat eşitsizliklerini dengelemek adına atılan mucizevi adımlardan ve eğitimdeki aydınlanmanın temel taşlarından olan Köy Enstitüleri, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç'un çabaları ile 17 Nisan 1940 tarihinde kurulmuştur.

Varlığını sürdürdüğü kısa sürede dahi Anadolu'da binlerce gencin yetiştiği, memleketin her köşesine eğitimin ve bilimin ışığının taşındığı Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

İnsanlığın var olduğu her alanda en temel gereksinimlerden olan eğitim adına atılan bu çağdaş adımın öncülerine, Köy Enstitülerine emek veren her değerli isme ve buralarda yetişerek pek çok genç fidana ilham olanlara saygılarımı sunuyorum.

Muharrem ERKEK

Çanakkale Belediye Başkanı