Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Yeni Dönem Belediye Meclisi'nin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi…


Yeni Dönem Belediye Meclisi'nin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi…

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında 2024-2029 yıllarını kapsayan görev süresine başlayan yeni dönem Belediye Meclis Üyeleri, ilk toplantı öncesinde Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.

13 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçekleşen yeni dönemin ilk Belediye Meclis Toplantısı öncesinde Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende bir araya geldi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Buradaki tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Başkan Erkek ve Belediye Meclis Üyeleri, toplantı öncesinde Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binasın bulunduğu 100. Yıl Meydanında da Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen yeni dönemin ilk toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunurken, Çanakkale halkı adına görev yapacak olmaktan onur duyduğunu söyledi. Başkan Erkek, “Bizler Çanakkale halkı adına burada beş yıl görev yapacağız. Bu çok onurlu bir görev. Sorumluluğumuzun da bilincinde olarak, beş yıl boyunca birlikte Çanakkale'ye çok güzel hizmetler sunacağımıza, çok güzel projelere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Benim siyasi yaşamım da Belediye Meclis Üyeliği ile başladı. Belediye Meclis Üyesi olduktan sonra gerçekten yaşadığım kenti, kentin kültürünü, tarihini, sivil inisiyatifini çok daha iyi tanıma fırsatım oldu. Onun için Belediye Meclis Üyeliği de çok önemli ve onurlu bir görev. Ben hepinizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

“Temel İlkemiz Kamu Yararı Olacak”

Başkan Erkek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu beş yıllık süre içerisinde Çanakkale halkı adına görev yaptığımız için tabi ki hepimiz her zaman halkın yanında taraf olacağız. Temel ilkemiz, temel anlayışımız kamu yararı olacak. Görevimizi yaparken hukukun üstünlüğünü mutlaka temel alacağız. Çok çalışacağız, Çanakkale halkına layık olacağız. Kişisel çıkarlara karşı kamu yararını her şeyin üstünde tutacağız. Buna hep birlikte önem vereceğimize yürekten inanıyorum. Çanakkale'miz coğrafi, tarihsel ve kültürel değerleriyle dünyanın en güzel şehirlerinden biri. O yüzden bu kenti göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Sağlıklı, planlı büyümesi için her türlü özeni göstereceğiz. Çanakkale aynı zamanda barış ve özgürlüklerin kenti. Çanakkale'de her zaman etnik kökeni, inancı, siyasi görüşü, kimliği, cinsiyeti ne olursa olsun barış içinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir farklılık nedeniyle kimsenin dışlanmasına, ötekileştirilmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda hep birlikte gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Çanakkale'yi depreme ve her türlü afetlere karşı dirençli bir kent yapmak için hep birlikte çok çalışacağız. Çevreyi, yeşili ve sürdürülebilirliği mutlaka gözeteceğiz. Her zaman samimiyetle söylediğimiz gibi katılımcı, şeffaf, hesap verilebilir olacağız. Zaten bunlar olmazsa yerel demokrasi olmaz. Çanakkale'de oldukça etkili sivil inisiyatif var. Sivil toplum örgütlerimizle, meslek odalarımızla, üniversitemizle ve tüm hemşerilerimizle birlikte katılımcı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son derece şeffaf ve hesap verilebilir olacağız. Her hesap dönemi sonunda belediyemizin bilançosunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ben Belediye Başkanı olarak hem kişisel mal varlığımı hem eşimin mal varlığını her yıl düzenli olarak Çanakkale halkıyla paylaşacağım. Bunları yerel demokrasi adına özenle yerine getireceğiz. Halkçı belediyeciliği yönetim anlayışımızın merkezine oturtacağız. Kamu kaynaklarını, kamu mallarını, kamu araçlarını kullanırken son derece hassas olacağız. Hiçbir israfa müsaade etmeyeceğiz. İş disiplinini, iş ciddiyetini, liyakati önemsediğimiz zaman her şeyin çok güzel olacağına yürekten inanıyorum. Bu beş yılın son derece başarılı geçmesini diliyorum, yeni meclisimizin Çanakkale'mize hayırlı olmasını diliyorum.”

Başkan Erkek'in konuşmasının ardından Belediye Meclis Üyeleri kendilerini tanıtırken, aynı zamanda söz alan partilerin grup başkan vekilleri de yeni dönemin hayırlı olması ve başarılı bir görev süresi geçirilmesi temennilerinde bulundu.

Yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.


13.04.2024 15:26